امداد خودرو #11 آموزش کامل اقدامات ایمنی هنگام آتش سوزی خودرو

خودروی جابه جا شده با رعایت نکات ایمنی امداد خودرو

خودروی جابه جا شده با رعایت نکات ایمنی امداد خودرو خودروبر ارسلان


امداد خودرو خودروبر ارسلان را در صورت  بروز حادثه با خبر کنید . آتش سوزی یکی از مرسوم ترین حوادث مرتبط با خودرو است. سیستمی با اجزای مکانیکی و الکتریکی، قطعات با اصطکاک بالا، مایعات قابل اشتعال و سیم کشی پیچیده برق خطرناک است. به طور کلی، یک خودرو ممکن است به دلیل تصادف، نشت سوخت، انفجار لاستیک یا خرابی الکتریکی آتش بگیرد. آتش گرفتن خودروی در حین حرکت می تواند کشنده باشد.

وقوع آتش سوزی در خودرو مدت زمان کوتاهی می تواند به قسمت های حیاتی خودرو آسیب برساند. در این صورت باید خودرو را متوقف کنید تا از خطر خارج شوید. در این مقاله از به نکات ایمنی لازم در هنگام آتش سوزی خودرو و حمل خودرو می پردازیم. تا اطلاعات مهم ایمنی را در اختیار شما قرار دهیم .در تصویر 1 خودروی حمل شده  توسط خودروبر ارسلان  تخت ایمنی کامل را مشاهده می کتید.

فهرست مطالب

راهنمای جامع ایمنی خودرو در مقابل آتش سوزی ها

حمل  خودرو و اقدامات لازم در صورت بروز آتش سوزی برای خودرو

آتش گرفتن خودرویی که در ترافیک دچار حریق شده است

خودرویی که بر اثر تصادف طعمه ی حریق شده است

چگونه باید از کپسول آتش نشانی برای امداد خودرو استفاده کنیم؟

عواملی که نشانگر حریق در خودرو و نیاز آن به حمل  خودرو است

عواملی که در بروز آتش سوزی در خودرو موثر هستند

پیشگیری از آتش سوزی خودرو و ضرورت حمل  خودرو در صورت بروز آن

بیمه خودرو برای خسارت ناشی از وقوع آتش سوزی و امداد  خودرو

نتیجه گیری در مورد امداد  خودرو  و اقدامات مقابل آتش سوزی خودرو

سوالات متداول در مورد امداد خودرو و  اقدامات پیشگیرانه هنگام آتش سوزی خودرو

فهرست تصاویر

تصویر 1 خودروی حمل شده  توسط خودروبر ارسلان  تخت ایمنی کامل

تصویر 2 خودرویی که دچار حادثه شده است و در حال حمل توسط خودروبر ارسلان است

تصویر 3  خودرویی که به علت نقص فنی نیاز به حمل توسط خودروبر ارسلان پیدا کرده است

 

عنوان امداد خودرو
نویسنده صادق ترکیان
دپارتمان اوج شید
تعداد کلمه 2078 کلمه
زمان مطالعه 20 دقیقه

 

راهنمای جامع ایمنی خودرو در مقابل آتش سوزی ها

امنیت خودرو درمقابل آتش سوزی یکی از ابعاد مهم خودرو است. در صورت بروز آتش سوزی در خودروی شما باید به اندازه کافی هوشیار باشید. در این شرایط اقدامات لازم را انجام دهید. همچنین باید بتوانید دلیل آتش سوزی را بفهمید د تا به موقع آن را خاموش کنید.بنابراین درک علت آتش سوزی و انجام اقدامات لازم در صورت آتش گرفتن خودروی شما بسیار مهم می شود.در این مقاله از خودروبر ارسلان  نکاتی ارائه می دهیم که  هنگام آتش سوزی خودرو شما چه کاری انجام دهید.

خودرویی که به علت نقص فنی نیاز به حمل توسط امداد خودرو پیدا کرده است

تصویر 1 خودروی حمل شده  توسط خودروبر ارسلان  تخت ایمنی کامل

حمل خودرو و اقدامات لازم در صورت بروز آتش سوزی برای خودرو

آتش سوزی خودرو به دلایل مختلفی رخ می دهد، واغلب اوقات می تواند کشنده باشد. باک بنزین خودرو با بنزین یا گازوئیل پر شده است که مایعات بسیار قابل اشتعال هستند. در اینجا چند سناریو از خطر آتش سوزی خودرو و اقداماتی که در صورت وقوع باید انجام داد، آورده ایم.گر خودروی شما هنگام رانندگی در جاده آتش گرفت، نکات زیر را رعایت کنید. تا در اسرع وقت از خطر خارج شوید.

  1. از ماشین پیاده شوید.
  2. از وسایل نقلیه در حال سوختن دوری کنید.
  3. از کپسول آتش نشانی و امداد خودرو استفاده کنید.
  4. کاپوت / صندوق عقب را باز نکنید.
  5. با آتش نشانی و پلیس راهنمایی و رانندگی تماس بگیرید.
  6. با مرکز خدمات مجاز خودرو تماس بگیرید.
  7. مراقب ترافیک پیش رو باشید.
  8. به شرکت بیمه خودرو اطلاع دهید.

آتش گرفتن خودرویی که در ترافیک دچار حریق شده است

ماشین پارک شده یا آتش سوزی در هنگام انتظار در ترافیک می تواند مشکل بزرگی باشد. لطفا قبل از هر اقدامی مراقب محیط اطراف خود باشید. در این مقاله  از خودروبر ارسلان برخی نکات که در مواجهه با این شرایط باید رعایت کنید را مرور میکنیم.تصویر 2 خودرویی که دچار حادثه شده است و در حال حمل توسط خودروبر ارسلان است را نشان می دهد.

  1. شعله را خاموش کنید.
  2. از وسایل نقلیه دوری کنید.
  3. به سایر وسایل نقلیه حمل خودرو و عابرین پیاده هشدار دهید.
  4. سعی نکنید خودتان آتش را خاموش کنید.
  5. سعی نکنید وسایل شخصی را از ماشین خارج کنید.
  6. به مرکز خدمات و شرکت بیمه اطلاع دهید.

خودرویی که بر اثر تصادف طعمه ی حریق شده است

در صورت تصادف، خودرو ممکن است آتش بگیرد. آتش گرفتن خودرو پس از تصادف یکی از خطرناک ترین موقعیت ها است. اگر وسیله نقلیه پس از تصادف آتش بگیرد باید :

  1. از ماشین پیاده شوید.
  2. به سایر مسافران کمک کنید.
  3. با خدمات اورژانس تماس بگیرید.
  4. با ارائه دهنده بیمه خودرو و مرکز خدمات خودرو خود تماس بگیرید.

چگونه باید از کپسول آتش نشانی برای امداد خودرو استفاده کنیم؟

همیشه به داشتن یک کپسول آتش نشانی در ماشین خود فکر کنید. حوادث آتش سوزی غیرقابل پیش بینی هستند. در عین حال، شما همچنین باید بدانید که چگونه از کپسول آتش نشانی خودرو در شرایط سخت استفاده کنید. ابتدا باید یک محل قرارگیری مناسب برای کپسول آتش نشانی در ماشین بیابید.عملکرد همه ی کپسول های آتش نشانی پودر خشک به یک شکل یکسان است. برای استفاده از این کپسول، باید پین/کلیدی را که کپسول آتش نشانی را آب بندی می کند، بکشید. خروجی را به سمت منبع آتش بگیرید و دسته ها را فشار دهید.

خودروی حمل شده تحت ایمنی کامل امداد خودرو

تصویر 2 خودرویی که دچار حادثه شده است و در حال حمل توسط خودروبر ارسلان است

عواملی که نشانگر حریق در خودرو و نیاز آن به حمل خودرو است

دانستن علائم هشدار دهنده آتش سوزی احتمالی خودرو برای انجام اقدامات پیشگیرانه مهم است. هنگام رانندگی به نشانه های هشداردهنده بیان شده در khoodrobar توجه کنید .موارد ذیل ممکن است نشان دهنده آتش گرفتن ماشین شما باشد.

  1. فیوز سوخته: اگر فیوز به دلیل گرمای بیش از حد یا مشکلات اتصال برق منفجر شود. اگر در حین رانندگی فیوز سوخته پیدا کردید، ممکن است در محفظه موتور یا زیر خودرو آتش سوزی ایجاد کنید.
  2. صدای بلند اگزوز: درصورت وجود آتش سوزی در زیر یا پشت خودرو، اگزوز شروع به تولید صدای بلند میکند.
  3. دمای موتور: درصورت آتش سوزی در زیر کاپوت یا محفظه موتور، دمای موتور میتواند به طور ناگهانی افزایش یابد. بنابراین با امداد خودرو تماس بگیرید .
  4. سطح سیال کم: در صورت آتش سوزی، سطح سوخت، روغن و مایعات می تواند به سرعت کاهش یابد. مراقب نوسانات ناگهانی گیج بنزین و گیج بنزین باشید.
  5. خرابی لاستیک: احتمال دارد لاستیک در اثر آتش سوزی در زیر خودرو منفجر شود.
  6. بوی سوختن: اگر خودرو در آتش باشد، بوی سوختن لاستیک یا پلاستیک به مشام می رسد.

عواملی که در بروز آتش سوزی در خودرو موثر هستند

ماشین یک ماشین پیچیده با تعداد زیادی اجزای الکترومکانیکی است. عوامل متعددی می توانند باعث آتش گرفتن خودرو شوند که در ادامه به بررسی آنها پرداخته ایم. تصویر 2 خودرویی که دچار حادثه شده است و در حال حمل توسط خودروبر ارسلان است را نشان می دهد.

  1. خرابی مکانیکی: قطعات مکانیکی خودرو در اثر اصطکاک ممکن است گرم شوند. حمل خودرو ضروری است . خرابی هر یک از این قطعات مکانیکی به آتش سوزی منجر می شود.
  2. خرابی های الکتریکی: خودروها از سیم کشی های الکتریکی پیچیده تشکیل شده اند. خرابی قطعات الکتریکی یکی دیگر از عواملی است که می تواند منجر به آتش سوزی شود.
  3. استفاده از قطعات تحتانی: استفاده از مواد/قطعات ضعیف در خودرو می تواند باعث آتش سوزی شود. قطعات مکانیکی خودرو تحت فشار زیادی قرار دارند و اگر کیفیت آنها بهینه نباشد ممکن است از کار بیفتد. باعث آتش سوزی و نیاز به امداد خودرو شود.
  4. سیم کشی نادرست: سیم کشی شل یا نادرست می تواند باعث اتصال کوتاه شود .که در نهایت می تواند منجر به آتش سوزی شود.
  5. نشت روغن: اگر هنگام تعویض روغن، روغن به داخل محفظه موتور بریزد، موتور به دلیل افزایش دما آتش میگیرد. بنابراین، همیشه از عدم نشتی روغن در محفظه موتور اطمینان حاصل کنید.
  6. شل بودن یا گم شدن درپوش روغن: شل بودن یا گم شدن درپوش روغن می تواند. باعث ریختن روغن در سراسر موتور شود و روغن موتور می تواند در دمای بالا آتش بگیرد.
  7. شیلنگ های فرسوده، پاره و شل می توانند در هنگام رساندن مایعات به موتور آسیب زیادی به موتور وارد کنند.

پیشگیری از آتش سوزی خودرو و ضرورت حمل خودرو در صورت بروز آن

همیشه پیشگیری بهتر از مقابله با آتش سوزی خودرو است. برای جلوگیری از آتش گرفتن ماشین خود، نکات ذکر شده khoodrobar را دنبال کنید.

  1. از ماشین خود را به طور مرتب یا بر حسب توصیه شرکت سازنده خودرو نگهداری کنید. تمام مایعات را در سطوح بهینه نگه دارید و اطمینان حاصل کنید که اجزا در شرایط کار عالی هستند.
  2. به طور دوره ای خطوط سوخت را از نظر سایش یا نشتی بازرسی کنید. نشت سوخت بسیار خطرناک است زیرا مایعی بسیار قابل اشتعال است.
  3. یک کپسول آتش نشانی در ماشین خود داشته باشید و آن را نزدیک صندلی راننده نگه دارید.
  4. در ماشین سیگار نکشید. حتی جرقه های کوچک می توانند باعث آتش سوزی و نیاز به کمک امداد خودرو شوند. زیرا اتومبیل ها حاوی پلاستیک های قابل اشتعال و مواد دیگر هستند.
  5. اگر از زیر خودرو بوی سوختگی لاستیک یا پلاستیک احساس کردید، سریع موتور را خاموش کنید.
  6. در صورت مشاهده دود از کاپوت، فورا ترمز کرده و متوقف کنید.
  7. از پارک کردن وسیله نقلیه در نزدیکی گازها یا مایعات اشتعال آور جلوگیری کنید. هنگام پارک کردن، موتور گرم می شود و بهتر است از پارک کردن در نزدیکی اجسام قابل اشتعال خودداری کنید.
  8. هنگام سوخت گیری خودرو موتور را خاموش کنید. بخارهای سوخت ممکن است با گرمای تولید شده توسط موتور تماس پیدا کرده و مشتعل شوند . خودروی شما نیاز به وسیله ی حمل خودرو پیدا کند.
  9. وسایل قابل اشتعال را در وسیله نقلیه حمل نکنید و آنها را در خودرو رها نکنید. همیشه ماشین را در مکانی امن پارک کنید. همچنین در تابستان ماشین خود را در مکانی سایه پارک کنید.
  10. از لوازم جانبی که با سیم کشی اصلی خودرو تداخل دارند خودداری کنید.

بیمه خودرو برای خسارت ناشی از وقوع آتش سوزی و امداد خودرو

اگر خودروی شما در اثر آتش سوزی آسیب دید می توانید برای بیمه خودرو اقدام کنید.؟ پاسخ این سوال «نه» و «بله» است. اگر بیمه مسئولیت شخص ثالث برای خودروی حمل شده توسط خود دارید خیر. اگر بیمه جامع خودرو دارید، بله. طرح های بیمه مسئولیت شخص ثالث پوششی برای خسارت خود ارائه نمی دهند. در حالی که بیمه نامه های جامع خودرو پوشش جامعی را ارائه می دهد. که شامل مسئولیت شخص ثالث و پوشش خسارت شخصی است.

بیمه نامه جامع خودرو خسارات وارده به خودروی شما را پوشش می دهد.از جمله خسارت ناشی از تصادفات، خسارت ناشی از آتش سوزی و انفجار و خسارت ناشی از بلایای طبیعی/ساخته. بنابراین اگر خودروی شما در اثر حادثه آتش سوزی آسیب دید، می توانید مطالبات شرکت را مطالبه کنید. اگر خودروی شما در اثر آتش سوزی آسیب دید،در اسرع وقت شرکت بیمه را از وقوع حادثه مطلع کنید.

نتیجه گیری در مورد امداد خودرو  و اقدامات مقابل آتش سوزی خودرو

در این مقاله از سایت khoodrobar  یک راهنمای جامع برای مقابله از آتش سوزی در خودرو اراثه دادیم . موارد پر خطر که پتانسیل بروز حریق را در خودروی شما افزایش می دهند را بیان کردیم . این مقاله را به صورت دقیق مطالعه کنید تا در صورت  بروز حریق بتوانید جان خود و سرنشینان خودرو را نجات دهید.

خودرویی که دچار حادثه شده است و توسط امداد خودرو در حال حمل است

تصویر 3  خودرویی که به علت نقص فنی نیاز به حمل توسط خودروبر ارسلان پیدا کرده است

سوالات متداول در مورد امداد خودرو و  اقدامات پیشگیرانه هنگام آتش سوزی خودرو

  1. چرا داشتن یک کپسول آتش نشانی در ماشین لازم است؟

یک کپسول آتش نشانی در ماشین خود نگه دارید. اطمینان حاصل کنید که خاموش کننده مناسب برای آتش سوزی خودرو خریداری کنید.

  1. آیا ماشین در صورت آتش گرفتن منفجر می شود؟

احتمال انفجار خودرو در اثر آتش سوزی بسیار کم است، اما اگر خودرو با سوخت CNG کار کند. سیلندر CNG در خودرو وجود دارد که ممکن است بر اثر آتش سوزی منفجر شود. از آنجایی که محفظه تحت فشار نیست، احتمال انفجار مخزن بنزین/دیزل بسیار کم است.

  1. آیا باتری ماشین آتش می گیرد؟

بله احتمال آتش گرفتن باطری ماشین خیلی زیاد است . چون به ماشین انرژی میدهد. اتصالات شل، نقاط اتصال خورده و غیره می توانند جرقه بزنند و باعث آتش گرفتن باتری شوند. با نگهداری صحیح باتری می توانید از آتش گرفتن باتری خودرو خود جلوگیری کنید.

 

همینطور بخوانید : جابجایی خودرو #6 مورادی که بهتر است درباره عوض کردن لنت ترمز بدانید

امداد خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *